Personvernerklæring

Sist oppdatert: 12.11.19

1. Innledning

Tannlege Helgaland AS er opptatt av at du skal ha tillit til oss og hvordan vi behandler dine personopplysninger. I denne personvernerklæringen forklarer vi hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern.

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan for eksempel være navn og kontaktinformasjon.

Bruk av personopplysninger må følge personopplysningsloven. Vi, som behandlingsansvarlig, vil sørge for at vi bruker personopplysninger om deg i samsvar med lovens regler.

2. Hvilken data samler vi inn?

De personlige dataene vi samler inn om deg er de du valgfritt sender inn til oss igjennom felter i et kontaktskjema, eller ved å abonnere på nyhetsbrevet vårt.
Vi bruker også Google Analytics, et verktøy som ikke kan personlig identifisere deg.

3. Hvorfor samler vi inn denne dataen?

De frivillige dataene vi samler inn benyttes for å behandle forespørselen din på best mulig måte.
Vi samler kun inn denne dataen med samtykke fra deg.

4. Hvem deler vi dataen med?

Dataen du sender oss via kontaktskjema mottar vi på e-post. I tillegg til dette så lagres de på en database som administreres av våre webutviklere.
Dataene ligger fysisk på serverne til administratorene våre.

De deles også med databehandlere som Folkvang har inngått avtaler med.

  • Noen av disse er:
  • Easyweb Norge AS
  • Facebook
  • Mailchimp
  • Google
  • Hellosign
  • Collect Chat
  • Pipedrive
  • Tripletex
  • Servebolt AS

Analytisk data (som ikke kan identifisere deg) deles også med våre webutviklere via Google Analytics for å forbedre vår hjemmeside.

Tannlege Helgaland AS nettside er p.t. plassert på servere i Norge.

Dersom opplysninger overføres innenfor EU/EØS-området, vil vi sørge for at EU-forordningen om personopplysninger i forbindelse med databehandling og landsspesifikke lover om databeskyttelse følges. Hvis vi formidler personopplysninger til en tredjepart som befinner seg utenfor EØS-området, vil vi forsikre oss om at overføringen skjer i samsvar med EU-forordningen om personopplysninger. Dersom informasjon overføres til USA, vil vi fortrinnsvis benytte «Privacy shield»-fra sertifiserte virksomheter.

5. Hvor lenge beholder vi dataen din?

Alle personer som spør har rett til informasjon om behandlinger av personopplysninger i en virksomhet i følge personopplysningsloven. Tannlege Helgaland AS har gitt informasjonen i denne erklæringen.

Hvis Tannlege Helgaland AS behandler personopplysninger om deg, har du rett til innsyn i egne opplysninger. Dersom personopplysningene er uriktige, ufullstendige eller det ikke er adgang til å behandle dem, kan du også be Tannlege Helgaland AS rette eller slette opplysningene. Vennligst kontakt oss.
Vi behandler og lagrer ikke opplysninger om deg lenger enn nødvendig for det tiltenkte formålet eller for det som kreves i henhold til inngåtte avtaler og ikke utover lovens rammer. Vi sletter personopplysninger når en bruker gir beskjed om at han/hun ikke lenger ønsker å benytte tjenesten.

6. Hvem deler vi personopplysninger med?

Vi deler personopplysninger med selskaper som leverer tekniske og administrative tjenester til oss, slik som IT-leverandører. Vi har avtaler med disse for å sikre ditt personvern.

7. Hvor lenge lagrer vi personopplysninger?

Vi lagrer opplysninger om deg, kun så lenge det er nødvendig for å oppnå formålet de ble innhentet for, eller dersom vi er pålagt å lagre opplysningene. Opplysningene vil slettes eller anonymiseres når de ikke lengre er nødvendige for å oppnå formålet.

8. Innebygd innhold fra andre nettsteder

Vår hjemmeside kan inneholde innebygd innhold (for eksempel videoer, bilder, artikler, facebook widget etc.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på akkurat samme måte som om du besøker deres nettsted.

Disse nettstedene kan samle inn data om deg, bruke informasjonskapsler, legge inn ekstra sporing fra tredjeparter og overvåke samspillet ditt med det innebygde innholdet, inkludert sporing av samspillet ditt med det innebygde innholdet hvis du har en konto og er logget på den nettsiden.

Hvis det er en Facebook widget på undersiden du besøker, kan denne widgeten samle inn din IP-adresse, nettleserens brukeragent, lagre og hente informasjonskapsler i nettleseren din, legge inn ekstra sporing og overvåke samspillet ditt med widgeten, inkludert å korrelere Facebook-kontoen din med hvilken handling du tar innenfor widgeten (for eksempel «like» vår Facebook-side), hvis du er logget inn på Facebook.

9. Dine rettigheter:

  • Du kan ha rett til å be oss å:
  • Gi deg ytterligere informasjon om hvordan vi behandler dine personopplysninger.
  • Gi deg en kopi av personopplysninger om deg.
  • Oppdatere dine personopplysninger.
  • Slette opplysninger som vi ikke lengre har grunnlag til å oppbevare.
  • Begrense eller stoppe behandlingen av dine opplysninger
  • Gi deg opplysninger du har gitt til oss i en strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format eller, der det er teknisk mulig, be oss om å overføre disse til en annen virksomhet.
  • Trekke tilbake eventuelle samtykker du har gitt oss.

Vær klar over at det finnes begrensninger i disse rettighetene. Ta gjerne kontakt med oss hvis du vil ha mer informasjon om dette.

Hvis du mener at vi behandler personopplysninger i strid med personopplysningsloven, har du rett til å klage til Datatilsynet. Før du eventuelt gjør dette, vil vi gjerne at du kontakter oss slik at vi kan besvare dine spørsmål eller oppklare eventuelle misforståelser.

10. Cookies

Vi bruker cookies (informasjonskapsler) og lignende teknologier (i fellesskap referert til som «cookies»), for å forbedre din erfaring med våre nettsider. Denne erklæringen om cookies forklarer hvordan vi bruker cookies og valgene dine angående bruken av dem.

Hva er cookies?

Cookies er små tekstfiler bestående av bokstaver og tall. Disse sendes fra vår eller våre partnernes webservere og lagres på enheten som beskrevet nedenfor. Denne hjemmesiden kan bruke flere typer cookies:

  • Session cookies er midlertidige cookies som utløper når du lukker nettleseren eller appen din
  • Vedvarende cookies er cookies som forblir til du sletter dem eller de utløper
  • Førsteparts-cookies er cookies angitt av nettstedet du besøker
  • Tredjeparts cookies er cookies som er angitt av et tredjeparts nettsted

Lignende teknologier er teknologier som lagrer informasjon i nettleseren din, eller på enheten din, på en måte som ligner på cookies.

Hvorfor bruker vi cookies?

Cookies som vi bruker, forbedrer vanligvis våre tjenester til deg. Noen ganger trengs cookies for å få funksjoner til fungere. Andre ganger gjør de bare våre tjenester enda mer smidige for deg.

Generelt kategoriserer vi våre cookies og deres funksjon som følger:

Kjernefunksjonalitet cookies er absolutt nødvendige for å kunne tilby våre grunnleggende tjenester.

Optimalisering cookies gir analytisk informasjon om din bruk av tjenestene våre. De tillater oss å kontinuerlig forbedre våre produkter og er som sådan nødvendige. Våre produkter vil ikke fungere like smidig uten disse cookies.

Preferanse cookies gjør det mulig å lagre innstillinger, som for eksempel valgfritt språk eller om du vil forhåndsdefinere dataene dine eller ikke. Uten disse typer cookies ville det ikke være mulig å tilpasse våre tjenester i henhold til dine preferanser.

Piksler

I enkelte perioder kan vi benytte oss av piksler til konverteringssporing. Konverteringssporing hjelper oss med å måle avkastningen på investering av annonser ved å rapportere om handlingene folk foretar seg etter å ha sett disse annonsene. Vi lager piksler som sporer konverteringer, legger dem til sidene på hjemmesiden der konverteringen skal skje, og sporer deretter konverteringen tilbake til annonsene der de kjører på andre nettsteder som Facebook og Instagram.

Ingen personlige opplysninger blir samlet med disse informasjonskapslene eller pikslene.

11. Håndhevelse av denne personvernerklæringen

Tannlege Helgaland AS kan benytte opplysningene vi samler om deg når vi har grunn til å tro at det er nødvendig å identifisere, kontakte, eller ta rettslige skritt mot personer eller selskaper som kan skade deg, oss, eller andre. Vi kan også avsløre din informasjon når vi mener loven krever det.

12. Samtykke, lovvalg og verneting

Denne Personvernerklæringen gjelder for alle brukere av våre nettsider eller som er i et kundeforhold med oss. Vi krever at brukere aksepterer å overholde erklæringen som en del av vår relasjon.

Ved å bruke våre nettsider aksepterer du at dine personopplysninger kan behandles i samsvar med denne Personvernerklæringen, herunder overføres til databehandlere og tredjeparter som beskrevet i erklæringen.

Tannlege Helgaland AS er underlagt norsk lov. Du samtykker i at eventuelle tvister skal behandles av domstol i Norge i samsvar med lovene i Norge, med mindre annet følger av preseptorisk lokal rett.

13. Endringer i personvernerklæringen

Tannlege Helgaland AS forbeholder seg retten til å endre eller oppdatere Personvernerklæringen. Alle endringer er gjeldene fra de legges ut, og vil omfatte informasjon samlet inn fra den datoen så vel som eksisterende informasjon oppbevart av Tannlege Helgaland AS. Du kan finne ut når disse retningslinjene sist ble revidert ved å se “Sist oppdatert” øverst på denne siden.

14. Kontaktinformasjon

Har du spørsmål eller kommentarer til denne erklæringen eller hvordan vi behandler personopplysninger kan du kontakte oss på post@helgaland.nhn.no , telefon +4751662375 eller sende brev til Tannlege Helgaland, Jærveien 15, 4319 Sandnes.

Ønsker du at Tannlege Helgaland AS. retter eller sletter dine opplysninger, eller du ønsker å få utlevert dine personopplysninger lagret av Tannlege Helgaland AS., så ta kontakt med oss på e-post.